Nienhuis niet terug bij SC Veendam

VEENDAM - Doelman Leonard Nienhuis keert volgend seizoen niet terug bij Sportclub Veendam. De club heeft Robbert te Loeke van Cambuur Leeuwarden aangetrokken en heeft nu twee keepers onder contract.
Nienhuis was samen met Danny Menting door FC Groningen uitgeleend aan Veendam in het kader van het Kolonistenplan. Het is de bedoeling dat hij volgend seizoen verhuurd wordt. Nienhuis heeft nog geen idee waar hij gaat keepen. "Bijna alle clubs zijn al voorzien en ik neem geen genoegen met de rol van tweede keeper. Ook niet bij FC Groningen want de kans dat ik dan speel is zeer klein," zegt Nienhuis.

Te Loeke gaat bij SC Veendam samen met Theo Timmermans uitmaken wie eerste keeper wordt. Hij tekent een contract voor één seizoen met verlenging van nog een jaar indien hij 22 keer in de basis staat. Trainer Gert Heerkes heeft geen voorkeur voor één van beide. "Te Loeke heeft wel een streepje voor omdat hij al Jupiler League ervaring heeft, maar niets is zeker,"aldus de coach.

Over de invulling van de rest van de selectie is nog niet veel te melden. FC Groningen heeft Veendam wel drie spelers aangeboden om volgend jaar aan de Langeleegte te gaan spelen. Heerkes wil geen namen noemen van het drietal. Simpelweg omdat de betreffende spelers nog niet weten dat ze uitgeleend of verhuurd mogen worden. Over ruim een week wordt hier meer over bekend.
Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen scveendam
Deel dit artikel:

Recent nieuws