Kijk Kerstavond wie de Kloukste Grunneger van 2023 wordt

Wiebe met de drie finalisten van Klouk 2023
Wiebe met de drie finalisten van Klouk 2023 © RTV Noord
Wie gaat er met de eretitel 'Kloukste Grunneger van 2023' naar huis? De ontknoping van het quizseizoen is traditiegetrouw op Kerstavond (24 december) in de 'Klouk Finoale'.
De finalisten van dit jaar zijn Marjan Meijer, Ger Dijkstra en Louwe Smit. Zij spelen in hun woonplaatsen Visvliet, Veendam en Zoutkamp meerdere vragenrondes tegen elkaar. Thuiswedstrijden voor de finalisten dus. Presentator Wiebe Klijnstra vuurt een reeks vragen op hen af: schattingsvragen, open vragen, multiplechoicevragen en goed/fout-vragen. 'Het gaat erom weg, de eretitel 'Kloukste Grunneger' win je niet zo maar', zegt Wiebe Klijnstra.
Opnames van Klouk
Opnames van Klouk © RTV Noord
Na de drie rondes in Visvliet, Veendam en Zoutkamp valt één kandidaat af. De twee overgebleven kandidaten spelen dan de 'Finoale van de Finoale' voor een sfeervol verlichte Fraeylemaborg in Slochteren.
Het is het elfde seizoen van de kennisquiz Klouk en het laatste seizoen van 'stem' en presentator Wiebe Klijnstra. 'Moi Wiebe' ging eind oktober met pensioen. 'Een prachtig afscheidscadeau om de finale in zijn geheel te mogen presenteren. Geweldig en heel eervol om nog te mogen doen.'
De Finoale van Klouk 2023 is Kerstavond (24 december) vanaf 18.00 uur te zien op TV Noord. De uitzending wordt ieder half uur herhaald.

Maak kennis met onze finalisten

Verslaggever Marco Grimmon zocht de drie finalisten op en maakte over alle drie een filmpje.
In de eerste video maak je kennis met Marjan, die molenaar is in Visvliet.
Dit is Klouk-finalist Marjan
Ger is een schaatsgek, die alle toertochten in de provincie gereden heeft.
Dit is Klouk-finalist Ger
Louwe is vrijwilliger in het Visserijmuseum in Zoutkamp.
Dit is Klouk-finalist Louwe