Eisse na val van dak weer even thuis met kerst: 'Moar de boudel mot nog wel kloar'

Expeditie Grunnen-presentator Ronald Niemeijer op bezoek bij Eisse Knot
Expeditie Grunnen-presentator Ronald Niemeijer op bezoek bij Eisse Knot © RTV Noord
Hij heeft prostaatkanker gehad, z'n jaren beginnen te tellen en Eisse Knot denkt zeker te weten dat hij ooit eerder zal overlijden dan zijn vrouw Grietje. Om er tot en tegen die tijd warmpjes bij te zitten, slaat de 82-jarige aan het klussen. Maar tijdens de werkzaamheden gaat het fout. Eisse valt van het dak.
Het gebeurde in Uithuizermeeden, waar het echtpaar woont en waar Eisse druk bezig was om de woning te vertimmeren. Eigenlijk was de basis al grotendeels gelegd, maar bij het zetten van de puntjes op de i ging het mis.
Grietje weet het nog als de dag van gisteren.

Praatjes

Sinds 16 oktober revalideert Eisse in Delfzijl van die harde klap, maar op Tweede Kerstdag is hij eventjes terug op z'n vertrouwde stek.
Daar heeft hij zich in een comfortabele stoel genesteld en ook de praatjes zijn er nog steeds. Maar voor de rest is de Meister nog niet bepaald de oude en dus keert hij nog dezelfde avond terug naar het revalidatiecentrum. 'Maar daar wil ik niet te lang blijven, hoor. Als dat gebeurt, dan word ik gek', zegt Eisse, die het hart duidelijk op de tong heeft liggen.
De val van het dak bracht hem zoveel schade toe, dat hij opnieuw moet leren lopen. En dat gaat niet zonder slag of stoot. 'Ik heb het zo aan m'n rug', zegt Eisse. 'Dat had ik voor die tijd ook al wel, maar niet zo erg als nu.'
De komst van een roldeur in de garage was de boosdoener. Daar moest een balk voor verdwijnen om de deur te kunnen plaatsen, maar dat ging mis. 'En toen ineens lag ik daar.'

'Wat moet je anders?'

Speciaal omdat Eisse een dagje thuis mag zijn, heeft z'n vrouw Grietje snert gemaakt. En daar wordt met volle teugen van genoten. Daarna laat Grietje hoogstpersoonlijk zien dat de roldeur, ondanks het ongeluk van Eisse, toch is geplaatst én werkt. De plek des onheils weet ze ook nog maar al te goed. 'Kijk, daar lag-ie te creperen', zegt ze.
'Och wat had ik een pijn, ik snap nog niet hoe mij dat overkomen is', zegt hij hoofdschuddend. 'Moar ik mot nog wel n beetje wat doun, de boudel mot hier wel kloar', voegt de Meister er direct aan toe. 'Anderen kunnen wel zeggen: je moet dat dak niet op gaan als je 82 bent, maar wat moet je anders als je 82 bent?'
Dit en meer in Expeditie Grunnen van Tweede Kerstdag 2023
Expeditie Grunnen neemt kijkje bij revaliderende Eisse (82)