Zanger Jannes: 'Droom komt eindelijk uit!'

Zanger Jannes kwam donderdagmiddag op de koffie in de Muziekfabriek van Radio Noord. Hij vertelde bij Karel Oosterhuis dat hij na ruim tien jaar 'in het vak' zijn grote droom uit ziet komen.
Hij staat op zaterdag 8 september in Ahoy in Rotterdam. 'Als ik het nu niet doe, dan gebeurt het misschien wel nooit', vertelde Jannes. Met dat avondvullende concert gaat voor hem een droom in vervulling. 'Veertien duizend mensen, een big band, gastoptredens en alles wat erbij hoort. Dat is wat ik al jaren wil.'

Trekker

Over het programma van het bijzondere concert heeft hij al nagedacht. 'Alle liedjes van het verleden tot en met het laatste album komen voorbij', vertelt Jannes. Maar hij wil nog niet verklappen met welk liedje hij het concert opent. 'Dat moet eigenlijk een verrassing blijven, maar ik wil graag iets van het nieuwe album.'
Karel Oosterhuis deed Jannes ook nog een idee aan de hand. 'Als het licht aan gaat en de band begint te spelen, waarom kom je dan niet het podium oprijden met de trekker uit je nieuwste clip?'. Jannes vond het een goed idee en noteerde het. Wie weet gaat het ook nog gebeuren!
De voorbereidingen voor het concert in Ahoy zijn begonnen. Om een beetje in conditie te komen, loopt hij regelmatig hard. 'Imiddels kan ik ongeveer 5 kilometer volhouden zonder stil te hoeven staan', aldus Jannes.

Boerenmeid

Vol trots overhandigde Jannes vanmiddag ook nog zijn nieuwe cd 'Op volle kracht' aan Karel. 'Ik denk altijd mee met de schrijvers en componisten die liedjes voor mij maken. Ik hou van liedjes die klinken als een Duitse schlager of die een Griekse melodie hebben.'
Jannes liet bij Karel een paar liedjes van zijn cd horen, waaronder 'Ik heb teveel van jou gehouden', 'Ik wil met al mijn liefde jou omarmen' en zijn nieuwste single 'Ik wil 'n boerenmeid'.

Concertkaarten

Jannes heeft in de studio ook een stapel toeganskaarten voor Ahoy achtergelaten. Binnenkort kun je deze tickets voor Jannes z'n concert winnen in de Muziekfabriek!