FC Groningen begint met monsterzege

FC Groningen is de voorbereiding zaterdag in Warffum begonnen met een 16-0 zege op RWE Eemsmond, een regioselectie uit de gemeente Eemsmond. Hyun Jun Suk was topscorer met vijf treffers.
FC Groningen verdeelde de treffers keurig over beide helften. Na een kwartier stond het al 3-0 in een wedstrijd waar Marcel Bellinga voor de allerlaatste keer als scheidsrechter acteerde. Suk scoorde voor rust al zijn doelpunten en bepaalde met zijn vijfde de ruststand op 8-0.
In de tweede helft stuurde trainer Robert Maaskant elf nieuwe spelers het veld in en ook toen ging de score vrolijk verder. Mede onder impuls van Mitchell Schet, die één maal scoorde, werd het 16-0. David Texeira was drie maal trefzeker.
De overige doelpunten kwamen op naam van Michael de Leeuw (2), Hilal Ben Moussa (2), Kees Kwakman, Stefano Magnasco en Emil Johansson. FC Groningen vervolgt de oefencampagne dinsdag tegen VV Siddeburen. In Warfum waren 1.600 toeschouwers op het vernieuwde FC Groningen afgekomen.