Moeizame oefenzege FC Groningen

FC Groningen heeft zaterdagavond een moeizame oefenzege behaald. In Duitsland werden de amateurs van Kickers Emden met 4-1 verslagen.
Halverwege stond het in Emden nog maar 2-1. De 1.250 toeschouwers zagen zelfs dat FC Groningen binnen tien minuten met 1-0 achter stond. Carlos Manuel Santos da Luz zag doelman Luciano te ver voor zijn doel staan en schoot van een meter of 45 met een fraaie boog raak.

Vervolgens werd het door doelpunten van David Texeira in de veertiende en Paco Van Moorsel in de 22e minuut 2-1 voor FC Groningen. Echt grote kansen bleven lange tijd uit. Ook met een na rust geheel gewijzigd elftal. Zo maakte Género Zeefuik na rust zijn debuut.

Pas in de laatste tien minuten kreeg de score een dragelijker aanzien. Tim Keurntjes schoot raak uit een vrije trap en twee minuten voor tijd tikte Michael de Leeuw de vierde treffer binnen.

Trainer Robert Maaskant toonde zich na afloop wel tevreden; "We beginnen een team te worden. We hadden een aantal doelen gesteld en deze opdrachten werden heel gedisciplineerd uitgevoerd. Het ging vanavond niet om het maken van doelpunten, maar vooral om het spel door het middenveld en dat hebben ze goed gedaan."
Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws