Ouders werkgroep Oost weer in gesprek met Marenland

De ouders van werkgroep 'Kleine Scholen Loppersum Oost' kunnen weer door een deur met Stichting Marenland, de koepelorganisatie van 28 scholen in het Eemsmondgebied.
De afgelopen maanden zijn werkgroep Oost, Stichting Marenland en de gemeente Loppersum met elkaar in gesprek geweest om te kijken of er niet toch een oplossing gevonden kon worden voor het conflict dat speelt tussen de partijen.

De basisscholen de Dieftil in Oosterwijtwerd, de Abt Emoschool in Westeremden, de Zandplaat in 't Zandt en de Wilgenstee in Zeerijp worden in hun voortbestaan bedreigd. Dit omdat zowel de gemeente Loppersum als Marenland vanwege de bevolkingskrimp het aantal scholen wil terugdringen van vier naar een of twee grote scholen. Dit schoot de ouders van de werkgroep in het verkeerde keelgat en daarom zegden ze het vertrouwen in de koepelorganisatie Marenland op. De werkgroep schreef zelf een onderwijsplan waarin de noodzaak van het behoud van de scholen werd onderbouwd.

Samen met een bemiddelaar heeft de gemeente Loppersum met zowel Marenland als de werkgroep 'Kleine Scholen Loppersum Oost' gesproken en alle neuzen weer dezelfde kant op gekregen om zo tot een gezamenlijke oplossing te komen voor de uitdagingen waar het onderwijs voor staat in de komende jaren.
Deel dit artikel:

Recent nieuws