Ring West in Stad hele weekend dicht

Zo komt het eruit te zien met de nieuwe beplanting
Zo komt het eruit te zien met de nieuwe beplanting © Aanpak Ring Zuid
De westelijke ringweg in Stad gaat het hele weekend dicht. De afsluiting geldt van vrijdagavond 19 januari (22.00 uur) tot maandagochtend 22 januari (06.00 uur) in de richting Drachten en Corpus den Hoorn.
Op Ring Zuid gaat één rijstrook dicht, in de richting van Hoogkerk. Afrit 36a (Martini Ziekenhuis) is daardoor ook niet te bereiken.

Groen aanplanten

Aanpak Ring Zuid gaat groen aanplanten op de aansluiting van beide ringwegen. Langs Ring Zuid komen 1.100 bomen te staan en de middenberm wordt versierd met rozenstruiken. Bij de groene geluidsschermen worden klimplanten geplaatst.
Dit weekend wordt het aan de westkant van het Vrijheidsplein aangeplant.
Lees verder onder de foto
De afsluiting van dit weekend
De afsluiting van dit weekend © Aanpak Ring Zuid

Omleidingen

Verkeer vanaf Ring West richting Drachten en Corpus den Hoorn wordt omgeleid via het Hoendiep. Verkeer vanaf het Julianaplein richting het Martini Ziekenhuis kan over de A28 en afrit 39 (Groningen-Zuid). Doorrijden over de A7 en omkeren bij Hoogkerk kan ook.
De planters zijn afhankelijk van het weer. Het lijkt volgens Aanpak Ring Zuid door te kunnen gaan, maar als het toch gaat vriezen gaan de werkzaamheden mogelijk niet door.

Europaweg ook deels dicht

Ook de Europaweg in Stad is deels afgesloten. Vanaf de Europaweg kun je alleen de zuidelijke ringweg op richting het Julianaplein. Rechtdoor en linksaf is afgesloten. Ook kun je, als je vanaf knooppunt Euvelgunne komt en de afrit naar het Europapark neemt, niet richting de Euroborg.