Oude GADO-bus omgetoverd tot frietkraam

Blijham is een bijzondere frietkraam rijker. De opvallende snackbar is 12 meter lang en deed jarenlang trouwe dienst als vervoersmiddel in de provincie Groningen. Eigenaar Bert de Bruin heeft van een oude GADO-bus (N.V. Groninger Autobusdienst Onderneming), een mobiele cafetaria gemaakt.
Zondagmiddag werd de snackbus geopend op het dorpsplein in Blijham. De Bruin heeft samen met vrienden maanden geklust aan de oude
en heeft de voormalig stadsbus zo omgebouwd dat er zowel in gekookt, als in gegeten kan worden. Voor in de bus zit de keuken waar alle snacks klaar gemaakt worden. De Bruin heeft achterin de bus -van de originele rood leren stoelen- vier zitjes gemaakt waar de gekochte patat verorberd kan worden.
De meeste inwoners van het dorp zijn blij met het mobiele snackparadijs zegt Bert de Bruin, toch zijn er ook klachten van omwonenden van het plein. Dat betreurt de snackverkoper: "Ik snap niet zo goed waarom er klachten zijn van omwonenden, ik sta hier maar drie dagen in de week. Er wordt geklaagd over stank en geluidsoverlast, dat is onzin. Ook zou ik niet hygiënisch werken, en dat is al helemaal niet waar."
Binnenkort neemt de gemeente een besluit of de rijdende snackbus op het plein mag blijven staan.