Vrouw wordt slachtoffer van zedenmisdrijf op Kleine der A in Stad

De verdachte op zijn 'retro racefiets'
De verdachte op zijn 'retro racefiets' © Politie
Een vrouw is in de nacht van 30 november op 1 december afgelopen jaar slachtoffer geworden van seksueel misbruik op de Kleine der A in Stad. Dat laat de politie weten via X. Een onbekende man heeft op straat seksuele handelingen verricht bij de vrouw.
De politie deelt een foto en bewegende beelden waarop de man fietsend te zien is.

'Verdachte rijdt op 'retro racefiets'

Het slachtoffer was naar een feestje in de stad geweest en wilde tussen half twee en half drie naar huis. Op straat kwam ze een onbekende man tegen, die ongewenste seksuele handelingen bij haar verrichtte.
De verdachte fietste op een 'opvallende retro racefiets' door de binnenstad en droeg een petje. De politie vermoedt dat de man Engels spreekt.

Politie zoekt ook getuigen

De politie is ook op zoek naar een andere (jonge) vrouw. Zij heeft het slachtoffer kort na het incident aangesproken op straat. Ook met andere weggebruikers die rond die tijd op de Kleine der A waren, wil de politie graag spreken.
De politie heeft sporenonderzoek en een buurtonderzoek verricht. 'Nu zijn we in de fase beland dat we de hulp van het publiek inschakelen', zegt een politiewoordvoerder. De beelden zijn niet eerder gedeeld, omdat 'het delen van beelden een zwaar middel is, ook voor het slachtoffer. Zij heeft hiermee ingestemd, maar het is niet makkelijk voor haar om met de beelden te worden geconfronteerd.'