Drugspand in Froombosch halfjaar gesloten, vijf aanhoudingen verricht

Drugsafval
Drugsafval © Archief/Politie
Een drugslab aan de Langewijk in Froombosch is voor zes maanden gesloten. De politie ontdekte het lab in oktober en hield vijf mensen aan.
Aan de hand van informatie over een mogelijk drugslab is de politie in oktober een loods in Froombosch binnengevallen. Er werd een omvangrijk lab gevonden, naast duizenden liters grond- en afvalstoffen in containers en jerrycans. Het is nog niet duidelijk welke drugs er gemaakt konden worden.
De ruimte was ook ingericht als verblijfplaats voor mensen die in het drugslab werkten. Alles is in beslag genomen, ook meerdere telefoons en gegevensdragers die werden gevonden. Vanwege het lopende onderzoek heeft de politie hier niet eerder iets over gemeld.

Vijf aanhoudingen

Er zijn vijf mensen aangehouden: een 50-jarige man en 81-jarige vrouw uit de gemeente Midden-Groningen, twee mannen van 35 en 36 jaar zonder vaste verblijfsplaats en een 34-jarige man uit Eersel (Noord-Brabant). Alle verdachten zijn verhoord en vrijgelaten, maar blijven verdachte in het onderzoek.

Pand zes maanden gesloten

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft maandag het drugspand voor zes maanden gesloten. 'De aangetroffen drugs en de hoeveelheid materialen voor productie laten zien dat het hier om een omvangrijk en professioneel drugslaboratorium ging. Wij accepteren de productie van en handel in drugs in Midden-Groningen niet', laat hij weten.
'Door de loods voor zes maanden te sluiten, wordt de bekendheid van het pand als drugsadres geannuleerd en de handel op dit adres wordt daadwerkelijk en structureel beëindigd.'