FC Groningen speelt gelijk tegen Osasuna: Zeefuik scoort

FC Groningen heeft donderdagavond in Rolde met 2-2 gelijkgespeeld in de oefenwedstrijd tegen het Spaanse Osasuna. Het duel trok 2050 toeschouwers naar sportpark Boerbos.
De ploeg uit Pamplona kwam tot twee keer toe op voorsprong uit een strafschop. Zeefuik zorgde met zijn eerste officiële doelpunt voor de FC voor de 1-1. Virgil van Dijk bracht de 2-2 eindstand op het bord. Bij rust was het 1-1.

De Spanjaarden pakten zes gele kaarten, FC Groningen ging drie keer op de bon (Sparv, Zeefuik en Schet). In de slotfase kreeg Alvaro Cejudo van Osasuna rood na een wilde overtreding op Emil Johansson.

De vlam sloeg even in de pan, maar kort erna maakte de arbiter al een eind aan het duel. "Die kaarten hebben geen gevolgen voor die Spanjaarden, maar ik moet met deze jongens volgende week de competitie in", reageerde trainer Robert Maaskant.

De nieuwe FC-trainer had niet de beschikking over de geblesseerden Burnet en Jones. David Texeira speelde voor de rust op de linker vleugel. Maaskant wil er graag nog een linker aanvaller bij. Filip Kostic vindt hij nog niet van voldoende niveau voor een basisplaats. Doelman Luciano keepte de hele wedstrijd en is voor komend seizoen eerste keus van Maaskant.
Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws