liveblog | 1 februari

112-nieuws donderdag 1 februari: Hardrijder raakt rijbewijs kwijt • Tien tips over zedenmisdrijf

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 1 februari, 22:00 uur
22:00

Hardrijder in Stad raakt rijbewijs kwijt

De politie in de stad Groningen betrapte in de nacht van woensdag op donderdag een 29-jarige man uit de gemeente Eemsdelta op te hard rijden door de binnenstad. Daar werd hij geklokt op 25 km/pu boven de maximum snelheid.
De agenten verdachten hem alcohol- en drugsgebruik, maar de man weigerde een bloedproef. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd.
16:08

Opnieuw twee aanhoudingen bij drugslab in Stad

Bij het drugslab aan de Bieslookstraat in de stad Groningen zijn nog eens twee aanhoudingen verricht. Er zijn nu in totaal vier mensen gearresteerd. Woensdag werd nog onderzocht of het daadwerkelijk om een drugslab ging; dat is nu ook bevestigd.
Er staan blauwe jerrycans in het bedrijfspand
Er staan blauwe jerrycans in het bedrijfspand © 112 Groningen
15:35

Accu van speaker vat vlam in Wagenborgen

De brandweer van Wagenborgen werd gisteravond opgeroepen voor een melding van brand bij een fiets. Een draagbare Bluetooth-speaker was van de fiets gevallen en na het oppakken in brand gevlogen. De persoon die het ding vast had raakte daardoor lichtgewond en kon ter plaatse worden behandeld.
Met zand is het vuur gedoofd.
15:21

Nog eens twee verdachten aangehouden voor vuurwerkexplosie Midwolda

De politie heeft nog eens twee verdachten aangehouden in verband met de vuurwerkexplosie tijdens oud en nieuw in Midwolda. Het gaat om een minderjarige jongen uit Pekela en een man uit Midwolda.
De schade in Midwolda
De schade in Midwolda © Martin Drent/RTV Noord
11:55

Tien tips over verdachte zedenmisdrijf Groningen

De politie heeft tot nu toe tien tips binnen gekregen over de verdachte van een zedenmisdrijf in het centrum van Groningen. Eerder deze week publiceerde de politie een foto en videobeelden van de vermoedelijke dader.
Het misdrijf vond plaats in de nacht van 30 november op 1 december afgelopen jaar. Op de Kleine der A werd een vrouw het slachtoffer van seksueel misbruik.
De dader is tot nu toe niet gevonden. De politie hoopt met hulp van het publiek de zaak alsnog op te lossen.
06:45

Styreen gemeten na vreemde geur Oosterhaven

De brandweer heeft woensdagavond de stof styreen waargenomen. Dat is een soort lijmgeur van pvc-buizen. Er was geen acuut gevaar, maar bij veel te hoge concentraties of te lange duur kan het gezondheidsrisico's veroorzaken.
De metingen waren het gevolg van een rare geur die geroken werd. Met nieuwe metingen werd vastgesteld dat de stof niet meer aanwezig was, rond 22.30 uur konden bewoners terug naar hun huizen.
Er wordt nog onderzocht nog hoe de stof vrijgekomen is. Vermoedelijk komt de lucht uit het riool. Het kan geen kwaad als bewoners de geur nog ruiken, de brandweer adviseert dan om te ventileren.