liveblog | 5 februari

112-nieuws maandag 5 februari: Achtervolging eindigt met aanhouding • Kop-staartbotsing op A7

In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 5 februari, 17:30 uur
17:30

Achtervolging eindigt in Midwolda, verdachte aangehouden

Een achtervolging eindigde maandagmiddag aan de Hoofdweg in Midwolda. Daar werd de bestuurder aangehouden voor asociaal rijgedrag. Volgens een 112-fotograaf negeerde de automobilist eerder een stopteken en ging op de vlucht, via de N33 en de A7. Het voertuig, een Porsche met Belgisch kenteken, werd later teruggevonden op een camping aan de Hoofdweg.
De politie trof de auto aan op een camping in Midwolda
De politie trof de auto aan op een camping in Midwolda © Ruben Huisman
15:30

Gewonde bij kop-staartbotsing op A7 bij Zuidbroek

Bij een kop-staartbotsing op de A7 bij Zuidbroek is maandagmiddag een persoon gewond geraakt. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.
Volgens omstanders zou het ongeval zijn ontstaan door een dier op de weg. In de richting van Duitsland ontstond een file, die even na 17.00 opgelost was.
De aanrijding op de A7 bij Zuidbroek
De aanrijding op de A7 bij Zuidbroek © ProNews
15:50

Minderjarige jongen uit Groningen aangehouden voor overval Leeuwarden

Een minderjarige jongen uit Groningen is vorige week donderdag aangehouden voor betrokkenheid bij een overval in Leeuwarden. Daar werd in de avond van 30 januari een horecagelegenheid aan de Jan van Scorelstraat overvallen. Twee mannen bedreigden het personeel met een steekwapen en hebben buit gemaakt.
De Groninger is maandag voorgeleid, de rechter-commissaris heeft besloten om de jongen veertien dagen langer in voorarrest te houden. De politie zoekt nog naar de tweede verdachte.
10:40

Wie weet meer van de explosies in Winschoten en Pekela?

De politie deelt beelden van explosies aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela en de Wezellaan in Winschoten. Die vonden plaats op 19 en 20 september. In Oude Pekela is te zien dat iemand naar het pand loopt en kort daarna wegrent. Vervolgens is er een explosie. De explosies houden verband met het bendegeweld dat oplaaide eind vorig jaar. Lees het hele artikel hier.
10:05

Bestuurder ongeluk Opende was onder invloed van drugs en alcohol

De automobilist die zondagavond het ongeluk op de Scheiding bij Opende veroorzaakte, was onder invloed van drugs en alcohol. Dat meldt de politie.
Het gaat om een 34-jarige man uit Surhuisterveen. Zijn auto raakte van de weg, sloeg over de kop en kwam in de berm tot stilstand.
De politie heeft de man aangehouden. Aangezien hij gewond was, is hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij zal zich later moeten melden.
Een andere inzittende van de auto, een 30-jarige vrouw uit Surhuisterveen, raakte bekneld en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd.
Een derde inzittende is met de schrik vrijgekomen.
De Forensische Opsporing Verkeer (FOV) doet onderzoek naar het ongeluk. Het zwaar beschadigde voertuig is in beslag genomen.
07:28

Ongeluk op N362 bij Nieuwolda

Op de N362 bij Nieuwolda richting Delfzijl is een ongeluk gebeurd. Er zouden twee auto's bij betrokken zijn. Volgens de politiewoordvoerder zijn er geen gewonden gevallen.
De weg was wel enige tijd afgesloten, maar die is inmiddels weer open.