Nieuwe beelden: politie zoekt getuigen van aanslagen Oude Pekela en Winschoten

De politie vraagt zich af of deze verdachte opnames moest maken van zijn aanslag
De politie vraagt zich af of deze verdachte opnames moest maken van zijn aanslag © Politie Basisteam Ommelanden Midden
De politie is op zoek naar getuigen van aanslagen in september vorig jaar in Oude Pekela en Winschoten. Bij beide panden werden op 19 en 20 september explosieven geplaatst.
De aanslagen maken onderdeel uit van het bendegeweld in de zomer van vorig jaar in Oost-Groningen en de stad Groningen. De politie hield in oktober al acht Tilburgse jongeren aan voor de aanslagen op een gameshop in Winschoten en een beautyshop in de Herestraat in Groningen. Een deel van hen stond recent voor het eerst voor de rechtbank.
Onduidelijk is nog wie de aanslagen in dezelfde periode op een nagel- en zonnestudio aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela en een woning aan de Wezellaan in Winschoten heeft gepleegd. Bij beide panden is er een relatie met een van de hoofdrolspelers van het bendegeweld. In de Wezellaan in Winschoten woont een van de hoofdverdachten van het bendegeweld.

Verband met hoofdrolspelers

Bij de explosies in de Herestraat in Stad en in hartje Winschoten is sprake van een verband met een van de andere hoofdrolspelers. Tijdens een pro forma zitting tegen verdachten van die aanslagen, werd niet duidelijk wie hun opdrachtgever was.
Bij de oproep van de politie voor getuigen van de andere aanslagen, is een video te zien. Daarin zijn zijn de mogelijke aanslagplegers te zien.