Dusan Tadic fileert FC Groningen

FC Groningen heeft zondagmiddag in Enschede de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-1 verloren van FC Twente. Oud-Groninger Dusan Tadic was met twee doelpunten en twee assists de man van de wedstrijd.
Eerste helft
FC Groningen had het in de eerste helft lastig tegen de thuisploeg. FC Twente had het meeste balbezit en na een half uur spelen kwamen de Groningers op achterstand door een doelpunt van Nacer Chadli (1-0). Op aangeven van Tadic haalde de aanvaller vanaf de rand van het strafschopgebied hard uit.

Drie minuten later maakte Tadic het tweede doelpunt voor FC Twente (2-0). Uit een voorzet van Roberto Rosales kopte Chadli in eerste instantie nog tegen Luciano aan, maar de rebound werd vervolgens simpel binnen geschoten door Tadic. De ruststand was verdiend, omdat FC Groningen er niet aan te pas kwam.

Tweede helft
FC Groningen voetbalde aan het begin van de tweede helft meer naar voren, maar toch kwam FC Twente op een 3-0 voorsprong. Net als bij het openingsdoelpunt zorgde Tadic voor de assist en rondde Chadli af. De thuisploeg was even daarna zelfs dichtbij 4-0, nadat Emil Johansson uit een voorzet van Leroy Fer tegen zijn eigen doelpaal schoot.

Twintig minuten voor tijd werd het alsnog 4-0 door wederom een treffer van Tadic. Leandro Bacuna zorgde in de 83ste minuut voor de 4-1 eindstand door de bal vanaf zestien meter hard achter doelman Nikolay Mihaylov te schieten.

Opstellingen
FC Twente: Mihaylov; Rosales, Douglas, Bjelland, Schilder; Janssen, Brama, Fer (84' Gutiérrez); Tadic (88' Verhoek), Bulykin (70' Castaignos) en Chadli. FC Groningen: Luciano; Magnasco, Van Dijk, Sparv, Johansson; Bacuna, Ajilore (37' Kieftenbeld), Kwakman; Schet (72' Hiariej), Zeefuik (85' Suk) en Texeira.

Statistieken
Toeschouwers: 29.400. Scheidsrechter: Wegereef. Doelpunten: 30' Chadli 1-0, 33' Tadic 2-0, 54' Chadli 3-0, 71' Tadic 4-0 en 83' Bacuna 4-1. Gele kaarten: Magnasco en Van Dijk (FC Groningen).
Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws