Lopend Vuur: Ik steun de boeren in hun acties

Boeren hebben een kampvuur gemaakt bij Pasop bij Leek
Boeren hebben een kampvuur gemaakt bij Pasop bij Leek © Persbureau Meter
De boerenacties zijn terug. Die acties begonnen onlangs in Frankrijk en zijn inmiddels in meerdere landen opgepakt. Ook in onze provincie zijn meerdere protestacties geweest.
De boeren protesteren vanwege onvrede over de Europese regels en de Europese Green Deal om Europa in 2050 klimaatneutraal te maken. Dat zorgt de afgelopen dagen voor afgesloten op- en afritten naar wegen en op sommige plekken ook puin en brandstapels op de weg.
Die acties zijn voorlopig voorbij. Tot zeker 15 februari gaan boeren in Nederland niet meer de wegen op om te protesteren, schrijven Farmers Defence Force en de leiders van de zogeheten trekkergroepen in een gezamenlijke verklaring.
Demissionair landbouwminister Piet Adema overlegt vandaag met een delegatie boerenbelangenbehartigers, staat in de verklaring. 'We zullen dit overleg respecteren en de onderhandelende partijen wat tijd gunnen.'
FDF en de leiders van de demonstrerende trekkergroepen benadrukken dat als er geen resultaat volgt uit de overleggen, Nederland een 'nieuwe golf van spontane protesten' kan verwachten. 'De woede en razernij van de strijders over het sloopbeleid van dit demissionaire kabinet zit ongekend diep', aldus de boerengroepen.
Hoe kijk jij naar die acties?

Lopend Vuur

31
69

 

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Rechts kabinet?

'Dat rechtse kabinet gaat er komen' was dinsdag ons Lopend Vuur. Van de 6.016 stemmers was 56 procent het daarmee oneens, 44 procent eens.