liveblog | 8 februari

112-nieuws donderdag 8 februari: Brandweer onderzoekt gevaarlijke stoffen in Kiel-Windeweer

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 8 februari, 22:00 uur
22:00

Brandweer onderzoekt gevaarlijke stoffen in Kiel-Windeweer

De brandweer van Hoogezand-Sappemeer heeft donderdagavond metingen gedaan aan de Nieuwe Compagnie in Kiel-Windeweer. Daar was door een storingsmonteur van het waterbedrijf een vreemde lucht geroken.
Omdat de plek hemelsbreed op nog geen honderd meter ligt van de plek waar in 2022 een drugslab werd opgerold, werd ook de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) opgeroepen.
De monsters die de brandweer heeft genomen, zullen worden onderzocht om te achterhalen wat de geur veroorzaakt heeft.
De brandweer neemt monster in Kiel-Windeweer
De brandweer neemt monster in Kiel-Windeweer © Venema Media
18:00

Auto's botsen in De Wilp

Op de Oudemolenweg in De Wilp zijn donderdagavond twee automobilisten met elkaar in botsing gekomen. Of de sneeuw die op dat moment naar beneden kwam daar mede de oorzaak van was is niet bekend.
De twee bestuurders werden ter plekke gecontroleerd op verwondingen. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.
De aanrijding in De Wilp
De aanrijding in De Wilp © Persbureau Meter
17:00

Burgemeester Veendam sluit pand na ontdekken hennepkwekerij

De burgemeester van Veendam heeft een pand aan de Numero Dertien in de gemeente Veendam gesloten voor twaalf maanden. In het pand is door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met ruim 2100 planten ontdekt en ontruimd.
De burgemeester kan een pand sluiten wanneer er sprake is van handel of productie van drugs of als er meer drugs worden aangetroffen dan de voorraad die voor eigen gebruik aanwezig mag zijn.