Ron Haans winnaar Ondernemersprijs Oost-Groningen 2024

Ron Haans met de award
Ron Haans met de award © Gemeente Oldambt
Ron Haans uit Winschoten heeft donderdagavond de zevende editie van de Ondernemersprijs Oost-Groningen gewonnen. De directeur van de gelijknamige fitnessketen ontving de bronzen award ‘De Gouden Toekomst’ uit handen van wethouder Economie Erich Wünker.
De avond in De Klinker in Winschoten werd bezocht door ongeveer 250 Oost-Groninger ondernemers en andere geïnteresseerden. Het evenement stond in het teken van de technologietrend AI (kunstmatige intelligentie).
'Dit unieke sportieve bedrijf', zei wethouder en jurylid Wünker, 'is het gelukt om in relatief korte tijd na verschillende lockdowns een bloeiende en groeiende fitnessonderneming op te bouwen, waarbij gezondheid en beweging voorop staan. Dit getuigt van veel durf, lef en doorzettingsvermogen.'

28 nominaties en drie finalisten

Naast Haans waren ook Verbidak en Winteb finalist van de Oost-Groninger Ondernemersprijs. De drie finalisten werden geselecteerd uit 28 nominaties. De jury hanteerde daarbij de criteria ondernemerschap, maatschappij en omgeving, innovatie en onderscheid én economie en werkgelegenheid.
De Ondernemersprijs Oost-Groningen is een initiatief van de Ondernemerskring Oost-Groningen en de gemeente Oldambt. Het doel van de tweejaarlijkse prijs is het stimuleren van de regionale bedrijvigheid.