Lopend Vuur: Na mijn 67ste wil ik best doorwerken

Een oudere werknemer op een bouwplaats
Een oudere werknemer op een bouwplaats © David Rozing/ANP
Ruim 900.000 55- tot 65-plussers staan ervoor open om na hun pensioen langer door te werken. Dat concludeert ABN AMRO in een rapport dat deze week werd gepubliceerd.
Dat cijfer zou je opvallend kunnen noemen, omdat door het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd sowieso al langer doorgewerkt moet worden, voordat AOW ontvangen kan worden. Vroeger was 65 de leeftijd waarop je met pensioen kon gaan. En in tijden van hoge werkloosheid konden velen zelfs nog veel eerder eruit, door met de VUT te gaan.
Uit het rapport van ABN AMRO blijkt dat zo'n 236.000 pensioengerechtigden betaald werk hebben. Dat is een kwart meer dan tien jaar geleden. Volgens de bank is het doorgaans niet uit financiële noodzaak dat pensioengerechtigden ervoor kiezen om door te werken. Ze hebben vaak plezier in het werk of worden door hun werkgever gevraagd om langer te blijven.
Nederland staat inmiddels in de Europese top qua werkende ouderen. IJsland is de nummer één in Europa. Daar werkt 32 procent van de mensen tussen de 65 en 74 jaar. In Nederland is dat 18 procent. ABN Amro verwacht dat de trend van werkende ouderen doorzet en raadt werkgevers aan meer op deze groep in te zetten om personeelstekorten op te vangen.
Hoe sta jij hierin?

Lopend Vuur

20
80

 

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Snelle e-bikes

'Goed dat de politie opgevoerde e-bikes aanpakt' was donderdag ons Lopend Vuur. Van de 6259 stemmers was 94 procent het daarmee eens, 6 procent oneens.