Dodelijk geweld Hoogezand: 'Er was al jaren overlast rond dit pand'

De forensische opsporing doet vrijdagochtend onderzoek aan het pand
De forensische opsporing doet vrijdagochtend onderzoek aan het pand © Martijn Klungel/RTV Noord
Buurtbewoners rondom de Stationsweg in Hoogezand klagen al jaren over overlast in en rond het pand waar donderdagnacht een man door geweld om het leven is gekomen.
Vrijdagochtend is de politie nog druk bezig met het sporenonderzoek aan het pand met appartementen. Politiemedewerkers in witte pakken lopen in en uit. Af en toe is het licht van een zaklamp te zien door de dichte gordijnen.

Drugshandel

Volgens Harte Ebels, voorzitter van het buurtcomité, veroorzaken bewoners van het pand al jaren overlast. Er wonen ongeveer zestien mensen die 'nergens anders terecht kunnen', aldus Ebels.
'Er werd altijd heel veel drugs gedeald', vertelt hij. 'In gesprekken met de gemeente is dit altijd weer een onderwerp. De overlast leek de laatste periode juist weer af te nemen. Daarom zijn wij er als bewonerscomité iets verder vanaf gaan staan.'

Kaarsje branden

Ebels , die zo'n honderd meter verderop woont, heeft donderdagnacht niks gehoord. Een bewoner die ernaast woont wel: 'Ik hoorde wat lawaai', vertelt hij terwijl hij zijn honden uitlaat. Verder zegt hij van niks te weten en het slachtoffer niet te kennen.
Ook een andere buurtbewoner meent te weten dat er in het pand mensen wonen die elders lastig aan woonruimte kunnen komen. Zij denkt het slachtoffer wel te kennen: 'Als het diegene is, dan steek ik vanavond een kaarsje voor hem aan.'

Burgemeester: uitkomst politieonderzoek afwachten

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen wil niet op de zaak ingaan zolang het politieonderzoek loopt. Via een schriftelijke reactie laat hij weten zijn medeleven te betuigen met de nabestaanden van het slachtoffer.
Hoogendoorn: 'We begrijpen dat omwonenden geschrokken zijn van de gebeurtenis. En we nemen nog voor het weekend contact met hen op om ze de mogelijkheid te geven om hier met ons en elkaar over te spreken.'
Verslaggever Martijn Klungel over de zaak:
'Al jarenlang overlast'