Sauwerd huldigt Ranomi Kromowidjojo

Sauwerd heeft vrijdagmiddag zwemster Ranomi Kromowidjojo in het zonnetje gezet. Burgemeester Rinus Michels van de gemeente Winsum, waar Sauwerd onder valt, haalde de olympisch kampioene op uit het huis van haar ouders.
Rondrit
De winnares van twee gouden medailles en één zilveren plak stapte in een oldtimer. Daarin maakte ze een rondrit door het versierde dorp, waarna er een groot feest was op het sportveld. Sauwerd was voor de gelegenheid voor het verkeer afgesloten, met uitzondering van de provinciale weg, die door het dorp loopt.

Ranomi plantsoen
Burgemeester Michels had tijdens de rondrit een bijzondere verrassing voor Kromowidjojo. Er is een plantsoen in Sauwerd vernoemd naar de zwemster. Ranomi was verrast en zei zeer vereerd te zijn.

Muziekfeest
Op het sportveld was een podium geplaatst, waar Ranomi werd toegesproken door onder anderen de burgemeesters van Winsum en Groningen. Ook kreeg ze een cadeautje van Lenie 't Hart van de Zeehondencrèche in Pieterburen. Ranomi heeft namelijk een zeehond in de crèche geadopteerd en kreeg als dank een zingend knuffelzeehondje. Na de toespraken was het tijd voor muziek: er waren optredens van onder anderen Burdy en Pé Daalemmer. Die moest het stellen zonder Rooie Rinus, omdat die tot zijn grote spijt niet bij de huldiging kon zijn.
Meer over dit onderwerp:
ranomikromowidjojo os2012
Deel dit artikel:

Recent nieuws