Gehavend Donar kan niet verrassen tegen koploper Heroes

Donar-coach Andrej Stimac op archiefbeeld
Donar-coach Andrej Stimac op archiefbeeld © JK Beeld
Donar heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in Den Bosch. De Groningse basketballers verloren in De Maaspoort voor de competitie met 92-68 van koploper Heroes.
Donar trad aan zonder John Meeks, Jordy Kuiper, David Gabrovsek en Sam van Oostrum. Desondanks begon de ploeg van coach Andrej Stimac goed aan het duel. Na het eerste kwart stonden de Groningers twee punten voor: 20-22. Maar in het tweede bedrijf sloeg de thuisploeg een enorm gat. De Bosschenaren maakten maar liefst 29 punten, tegenover slechts negen van Donar, waardoor het verschil bij rust al achttien punten was: 49-31. In het derde bedrijf liep de thuisploeg verder uit (73-52), net als ik het laatste kwart.
Topscorer aan de kant van Donar was Karolis Babusis met 22 punten. Sander Hollanders was goed voor zeventien punten. Kjeld Zuidema maakte er zestien.

Heroes net niet ongeslagen

De ploeg van coach Erik Braal sluit de reguliere competitie af op de eerste plek en verloor dit seizoen van alle zestien wedstrijden slechts eentje. Dat was uitgerekend de eerste van de competitie, in Martiniplaza tegen Donar (74-63). Donar staat vierde met acht keer winst en zeven keer verlies.

Nog eentje

Donar speelt volgende week zaterdag de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Feyenoord uit Rotterdam is dan te gast in Martiniplaza. Daarna beginnen de Groningers aan de Elite Gold. Dat is een competitie tussen de vijf beste ploegen uit zowel Nederland als België.