Lycurgus begint sterk aan halve finale beker met belangrijke rol voor nieuwe aanwinst

Kay van Dijk maakt kennis met het Groningse publiek
Kay van Dijk maakt kennis met het Groningse publiek © JK Beeld
Nova Tech Lycurgus is uitstekend begonnen aan de halve finale van het bekertoernooi tegen Active Living Orion. De eerste wedstrijd in Martiniplaza eindigde in 3-1. Zondag is de return in Doetinchem.
Afgelopen week versterkte Lycurgus zich met de 39-jarige Kay van Dijk. Coach Arjan Taaij zette zijn nieuwste aanwinst gelijk in de basis. Verder startte hij met Cole Bogner, Ramon Martinez Gion, Cole Gillis, Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt en Jeffrey Klok.
Van Dijk: 'Dit is gewoon geweldig'

Van Dijk haalt goede cijfers

De twee eerdere ontmoetingen met Orion gingen met 3-1 verloren voor Lycurgus. De Groningers begonnen goed aan de wedstrijd tegen de nummer één van de competitie. De eerste set eindigde in 25-23. In het tweede bedrijf was Lycurgus geen schim van zichzelf (16-25).
De derde set was weer voor de Groningers en werd in stijl afgemaakt door Van Dijk met een ace (25-22). De vierde set werd met dezelfde cijfers gewonnen door Lycurgus.
Cole Gillis was topscorer met 23 punten. Van Dijk speelde de hele wedstrijd en was na Gillis de meest scorende speler bij Lycurgus met 19 punten, waaronder twee aces.
Taaij: 'Van Dijk deed volleyballend niks fout'

Return in Doetinchem

Zondag is de return vanaf 16.00 uur in Doetinchem. De finale wordt gespeeld op maandag 1 april (Tweede Paasdag) in de Maaspoort in Den Bosch.
Kampioenspoule
Op 18 februari begint Lycurgus aan de kampioenspoule met een thuiswedstrijd tegen Orion. Lycurgus is daarvoor als nummer vier geplaatst. Orion, Dynamo en Numidia Limax zijn de overige drie ploegen in kampioenspoule.