Lycurgus laat flinke kansen liggen in Doetinchem en mist bekerfinale

Kay van Dijk en Robin Boekhoudt zetten een blok namens Lycurgus
Kay van Dijk en Robin Boekhoudt zetten een blok namens Lycurgus © Karel-Jan Buurke/RTV Noord
Nova Tech Lycurgus was er heel dichtbij, maar speelt geen bekerfinale dit jaar. De Groningse volleyballers verloren in Doetinchem het tweede duel in de halve finale na een ‘golden set’ van Active Living Orion.
Omdat de eerste wedstrijd op zaterdag in Martiniplaza met 3-1 gewonnen was door Lycurgus, moesten de Groningers in elk geval twee sets winnen voor een plek in de finale.
Lycurgus-coach Arjan Taaij begon in de SaZa Topsporthal met dezelfde spelers als in de eerste wedstrijd: Cole Bogner, Kay van Dijk, Ramon Martinez Gion, Cole Gillis, Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt en Jeffrey Klok.
Het was de thuisploeg die furieus van start ging met veel servedruk. In de eerste set had Lycurgus geen schijn van kans: 25-16. In het tweede bedrijf zat er meer vuur in bij Lycurgus, dat overtuigend de stand gelijk trok in sets: 22-25.

Lycurgus laat kansen liggen

In de derde set was Lycurgus lange tijd de bovenliggende partij, maar bij de ‘big points’ was de thuisploeg toch overtuigender: 25-22. In de vierde set kreeg Lycurgus maar liefst vier keer de kans om de finaleplek binnen te slepen op setpoint, maar het was uiteindelijk de thuisploeg die de set uit het vuur sleepte (30-28), waardoor er een beslissende ‘golden set’ aan te pas moest komen.

Golden set

In die ‘golden set’ had Lycurgus geen enkele kans. De thuisploeg liep al snel uit en pakte de set met groot verschil: 15-8. Hierdoor kan Lycurgus niet voor de vijfde keer op rij de beker winnen.

Orion treft Limax

De finale wordt gespeeld op maandag 1 april (Tweede Paasdag) in De Maaspoort in Den Bosch. Numidia/VC Limax uit Sint Odiliënberg is dan de tegenstander van Orion. Die ploeg rekende in de halve finale overtuigend af met Sliedrecht Sport.
Kampioenspoule
Op 18 februari begint Lycurgus aan de kampioenspoule met een thuiswedstrijd tegen Orion. Lycurgus is daarvoor als nummer vier geplaatst. Orion, Dynamo en Numidia Limax zijn de overige drie ploegen in kampioenspoule.