Verdachte (53) dodelijk geweld Hoogezand blijft langer vastzitten

Politie aan de Stationsweg afgelopen vrijdag in Hoogezand
Politie aan de Stationsweg afgelopen vrijdag in Hoogezand © Venema Media
De 53-jarige verdachte van het geweldsincident met dodelijke afloop in Hoogezand, blijft langer vastzitten. De man uit Hoogezand wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van een 37-jarige dorpsgenoot.
Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het is daarom nog niet helemaal duidelijk wat er zich vorige week heeft afgespeeld in de nacht van donderdag op vrijdag aan de Stationsweg in het dorp. De verdachte blijft daarom 14 dagen langer achter gesloten deuren.

Buurtbewoners: vaker overlast van bewoners

Wat we wel weten is dat de politie rond 02.30 uur een melding kreeg die is weggezet als steekpartij. Of er daadwerkelijk gestoken is, kon de politie nog niet bevestigen. Het 37-jarige slachtoffer werd ernstig gewond gevonden. Enkele uren later, kort na half vijf, meldde de politie dat het slachtoffer was overleden.
Buurtbewoners zeggen al jaren te klagen over overlast van bewoners van het pand waar het incident. In het pand zitten appartementen die bewoond worden door mensen 'die nergens anders terecht kunnen', zei de voorzitter van het bewonerscomité Harte Ebels.
Meerdere buurtbewoners stellen dat er regelmatig drugs werd gebruikt en gedeald in het pand. De gemeente Midden-Groningen wilde daar nog niet op ingaan. Wel zeiden ze vorige week dat de gemeente met omwonenden in gesprek wil gaan over het incident.