liveblog | 12 februari

112-nieuws maandag 12 februari: Twee mannen mishandeld in Selwerd • Zedenzaak in Opsporing Gezocht

In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 12 februari, 21:25 uur
21:25

Twee mannen mishandeld op Wilgenpad in Groningen

Vier mannen zijn afgelopen nacht belaagd en bedreigd op de kruising tussen het Wilgenpad en de Eikenlaan in de stadswijk Selwerd in Groningen. De mannen fietsten samen toen ze door twee mannen belaagd werden. Twee van de groep werden door het tweetal mishandeld. Het voorval gebeurde tussen 00.30 uur en 01.30 uur.
De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling en naar het tweetal dat de mannen mishandelde. Een van hen heeft een licht getinte huidskleur en donker haar, de andere verdachte heeft een lichte huidskleur en blond haar.
17:00

Kop-staartbotsing op de N361

Op de N361, de Winsumerweg, in Groningen heeft een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de stoplichten, meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse. Volgens een fotograaf ter plaatse hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.
Meerdere ambulances waren ter plaatse
Meerdere ambulances waren ter plaatse © Persbureau Meter
16:15

Zedenzaak in stadscentrum morgen in Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan het zedenincident aan de Kleine der A in Groningen op vrijdag 1 december. Daarbij verrichte een man ongewenste seksuele handelingen bij een jonge vrouw.
Op 30 januari deed de politie al eerder een oproep voor informatie over de verdachte, met beelden waarop hij te zien is op een 'opvallende retro racefiets' en met petje. De politie denkt dat de man Engels spreekt. Op de oproep kwamen de eerste twee dagen al tien tips binnen, maar het heeft nog niet mogen baten bij het vinden van de dader.
De verdachte met camera vastgelegd op de fiets
De verdachte met camera vastgelegd op de fiets © Politie
15:36

Auto en scootmobiel botsen in Groningen

Op de Laan Corpus den Hoorn in de Stadsparkwijk in Groningen heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een scootmobiel.
Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de afrit van de ringweg. Een oudere man is volgen de fotograaf naar het ziekenhuis vervoerd. Over de verdere toedracht is niets bekend.
Ambulance bij ongeluk
Ambulance bij ongeluk © Persbureau Meter