liveblog | 13 februari

112-nieuws dinsdag 13 februari: N33 deels dicht • Man met openstaande celstraf aangehouden

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 13 februari, 22:25 uur
22:25

N33 tussen Appingedam en Eemshaven dicht

De N33 tussen Appingedam en de Eemshaven is afgesloten. Er worden metingen gedaan voor het nieuwe wegdek dat er komt.
Het wegdek heeft door het slechte weer flink wat schade opgelopen en zit vol met gaten. Rijkswaterstaat probeerde het op te lossen met spoedreparaties, maar die gingen binnen een paar dagen kapot. Daarom wordt binnenkort de hele toplaag van het asfalt vervangen.
De N33 is dicht tussen Appingedam en de Eemshaven
De N33 is dicht tussen Appingedam en de Eemshaven © 112 Groningen
19:50

Man met celstraf aangehouden op vrije voeten

In een woning in Stad is vandaag een man aangehouden, omdat hij nog 89 dagen celstraf open had staan. Die mag hij nu uitzitten.
16:00

Politie zoekt bankpasfraudeur

De politie is op zoek naar een man die in november vorig jaar op het Kerkplein in Den Haag geld pinde. Hij deed dat met een pas die een dag eerder (op 20 november 2023) afhandig was gemaakt van een 73-jarige man uit de gemeente Westerkwartier. Dat gebeurde door middel van bankpasfraude.
10:00

Politie Westerkwartier krijgt melding van skelet in de bosjes

De politie in Westerkwartier begon de late avonddienst maandag met een vreemde melding, schrijft ze op Instagram.
'In plaats van even rustig te beginnen met koffie, moet de koffie mee de auto in in verband met een vreemde melding.' Als iemand reageert dat de politie het spannend houdt, wordt duidelijk dat het om een melding gaat dat er mogelijk een menselijk skelet ergens in de bosjes ligt.
Eenmaal aangekomen op de door bomen omgeven plek in Grijpskerk, blijkt de soep niet zo heet te worden gegeten als die is opgediend. 'Het skelet bleek na onderzoek van een dier te zijn', concludeert de politie. Bij navraag blijkt het te gaan om een kat. 'Er is totaal geen indicatie dat het iets van dierenmishandeling was.' Op Instagram besluit de politie: 'Ook zielig, maar gelukkig geen mens.'
Tik om de foto om te vergroten:
Politie Westerkwartier op Instagram over de melding van een skelet
Politie Westerkwartier op Instagram over de melding van een skelet © Politie /Instagram