750.000 euro voor verduurzaming sportclubs en dorpshuizen in Midden-Groningen

Het clubgebouw van V.V. Hoogezand
Het clubgebouw van V.V. Hoogezand © Google Street View
Midden-Groningen trekt 750.000 euro uit voor sportverenigingen, culturele instellingen en dorps- en wijkcentra in de gemeente. Met dat geld moeten de verenigingen maatregelen kunnen nemen om de energiekosten te verlagen.
De gemeente vergoedt tot 30 procent van de investeringen die een vereniging neemt voor verduurzaming, met een maximale vergoeding van 25.000 euro.
Het geld kan bijvoorbeeld worden uitgegeven aan HR++ glas, LED-verlichting of het vervangen en isoleren van een dak. Clubs die een accommodatie van de gemeente huren, kunnen een aanvraag doen voor subsidie op zonnepanelen op het dak.

V.V. Hoogezand als voorbeeld

De gemeente roemt V.V. Hoogezand als lichtend voorbeeld wat betreft verduurzaming. Nadat de kantine en kleedkamers op ledverlichting over gingen, er dubbelglas in de kantine werd geplaatst en het kantinedak werd geïsoleerd, legt de club vanaf maandag veertig zonnepanelen op het dak van het clubhuis.
Daarvoor heeft de club subsidies gekregen bij het Rijk (BOSA), de provincie (LEADER) en de gemeente, naast meerdere sponsoren. 'Daarnaast heeft de voetbalvereniging zelf een deel van de kosten voor haar rekening genomen', roemt de gemeente de voetbalclub.