Geld voor spoorlijn naar Eemshaven toegezegd

Minister Melanie Schultz van Haegen heeft maandag in Groningen 7,5 miljoen euro toegezegd voor de aanpassing van de spoorlijn naar de veerbootterminal in de Eemshaven. De trein uit Groningen rijdt dan door tot aan de terminal, voor bijvoorbeeld een tochtje naar Borkum.
Voor AG Ems, dat de veerdienst exploiteert, gaat dan ook een lang gekoesterde wens in vervulling. AG Ems rekent vooral op een toename van het aantal Nederlandse passagiers. De dienstregeling is nog niet helemaal klaar, maar zeker is dat de treinen zullen aansluiten op de dienstregeling van de veerboten op Borkum. De directie van Arriva hoopt dat de verbinding zo snel mogelijk verwezenlijkt kan worden. Arriva heeft goede ervaringen met verbindingen naar veerboten, zoals in Harlingen, en verwacht dan ook een flinke groei in het aantal passagiers op de spoorlijn.

Mobiliteitsfonds
Minister Schultz maakte tijdens haar bezoek aan Groningen ook bekend dat het rijk 8,6 miljoen euro uittrekt voor een mobiliteitsfonds. Het geld is bedoeld om de stad Groningen bereikbaar te houden tijdens de komende grote infrastructurele projecten, zoals de aanpak van de Zuidelijke ringweg, de werkzaamheden voor de tram en het stationsgebied.
Deel dit artikel:

Recent nieuws