Wegdek N33 wordt hersteld: 35 kilometer weg afgesloten tot half maart

De N33
De N33 © RTV Noord
Op de N33 zijn vannacht herstelwerkzaamheden begonnen op het traject tussen Zuidbroek en de Eemshaven, dat is een stuk van zo'n 35 kilometer. Als gevolg van het slechte weer zijn de afgelopen maanden gaten in het wegdek ontstaan.
Zowel de bovenlaag als de tussenlaag van de N33 zijn door het slechte weer beschadigd, waardoor volgens Rijkswaterstaat ingrijpend herstel nodig is. Er stond al onderhoud voor de N33 gepland, maar door de vorst- en dooiperiode is de kwaliteit van het asfalt zo snel slechter geworden, dat eerder ingrijpen noodzakelijk was.
Google Maps laat duidelijk zien hoe groot de afgesloten weg is:
De N33-afsluiting weergegeven op een kaart
De N33-afsluiting weergegeven op een kaart © Google Maps

Wegwerkzaamheden in twee delen

De wegwerkzaamheden worden in twee delen uitgevoerd. De eerste fase met wegwerkzaamheden, van Zuidbroek tot Appingedam, is zondagnacht gestart en eindigt op woensdagavond 28 februari - afhankelijk van de weersomstandigheden - om 18.00 uur.
Deze werkzaamheden aan de N33 duren tot half maart
In de tweede fase wordt nieuw asfalt aangebracht op het stuk van Appingedam naar de Eemshaven. Die werkzaamheden starten op woensdag 28 februari vanaf 18.00 uur en duren tot en met zondagavond 17 maart 18.00 uur.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden is een deel van de N33 dicht voor het verkeer en dat zorgt voor verkeershinder. Omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven.