liveblog | 19 februari

112-nieuws maandag 19 februari: Wilde achtervolging in Winsum • Containerbrand Uithuizermeeden

In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 19 februari, 16:05 uur
16:05

Woningbrand in Uithuizen

Ongeveer tegelijk met de melding van een containerbrand in Uithuizermeeden, krijgt de brandweer een melding van een woningbrand aan de Lageweg in Uithuizen. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle, zag een 112-fotograaf in de buurt.
Brandweer in de Langestraat in Uithuizen
Brandweer in de Langestraat in Uithuizen © 112Groningen.nl
16:05

Container brandt uit in Uithuizermeeden

Aan de Tjarietweg in Uithuizermeeden is een container uitgebrand. De brandweer was er pas laat ter plaatse, zegt een 112-fotograaf in de buurt, omdat die bezig was met de melding van een woningbrand in Uithuizen - zie hierboven. Daardoor moest er een ander brandteam worden opgeroepen.
De container is inmiddels uitgebrand. Het lijkt om brandstichting te gaan, maar er zijn geen aanhoudingen verricht.
Een container in brand in Uithuizermeeden
Een container in brand in Uithuizermeeden © Johan Wildeboer
15:20

Wilde achtervolging eindigt met stroomstootwapen in Winsum

Een 20-jarige inwoner van de gemeente Het Hogeland is afgelopen vrijdagavond aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en agressief en onveilig rijgedrag.
De man werd aangehouden in een auto op de Provincialeweg N363 in Warffum, waar hij positief testte op drugs. Toen hij dat te horen kreeg, ging hij er volgens de politie vandoor in zijn auto. Er volgde een achtervolging waarin de man te hard reed, over het fietspad reed, en over een afgesloten stuk terrein of weg scheurde.
Hij kwam tot stilstand tegen paaltjes op De Boog in Winsum. De man probeerde lopend te ontsnappen, maar liet zich aanhouden toen de politie dreigde te schieten met een stroomstootwapen.
De man is zijn rijbewijs kwijt en er wordt proces-verbaal opgemaakt voor verschillende strafbare feiten.
14:30

Auto's botsen bij afrit Heiligerlee

Op de kruising N964 met de afrit bij Heiligerlee zijn aan het begin van de middag twee auto's op elkaar gebotst. Dat gebeurde rond kwart voor een. Eén van de auto's kwam door de botsing in het gras tot stilstand. Bij het ongeval raakte een automobilist gewond. Volgens een 112-fotograaf ter plaatse is die met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Hoe het ongeval kon ontstaan is onduidelijk. Een berger sleept beide voertuigen weg.
De twee betrokken auto's bij de aanrijding
De twee betrokken auto's bij de aanrijding © ProNews
13:00

Gaslek bij werkzaamheden Farmsum, bedrijf ontruimd

Aan de Oosterhorn in Farmsum is een gaslek ontstaan tijdens werkzaamheden. Netbeheerder Enexis dichtte het gaslek tegen twaalf uur maandagmiddag.
Vanwege de windrichting moest een bedrijf in de omgeving worden ontruimd. De Oosterhorn werd tijdelijk afgesloten voor al het verkeer vanaf het Metaalpark.
Ontruiming bedrijf vanwege gaslek Farmsum
Ontruiming bedrijf vanwege gaslek Farmsum © ProNews
10:00

Politie zoekt getuigen van vernielingen voertuigen in Marum

De politie zoekt getuigen van meerdere vernielingen aan voertuigen in Marum. Tussen 9 en 14 februari zijn er meerdere voertuigen bekrast in de Marktstraat. Volgens de politie lijkt het erop dat de voertuigen 's nachts zijn bekrast.
Als mensen iets gezien of gehoord hebben, of beschikken over camerabeelden, hoopt de politie dat getuigen zich melden.