liveblog | 20 februari

112-nieuws dinsdag 20 februari: Garageboxen onderzocht • Auto belandt midden op rotonde

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 20 februari, 19:40 uur
19:40

Persoon te water aan Florakade

In het water aan de Florakade bij de Oostersluis in Stad is vanavond een persoon aangetroffen. De omgeving was tijdelijk afgesloten, hoe het met het slachtoffer is, is niet bekend. Ook wat er precies gebeurd is, is onduidelijk.
De hulpdiensten ter plaatse
De hulpdiensten ter plaatse © Persbureau Meter
15:45

Auto belandt midden op rotonde

Op de rotonde tussen de Goudlaan en de Siersteenlaan in de Groninger stadswijk Vinkhuizen is een auto midden op de rotonde terecht gekomen. Het gaat om een eenzijdig ongeluk, vermoedelijk werd de bestuurder onwel. De hulpdiensten waren ter plaatse om het slachtoffer te onderzoeken. Er zijn zichtschermen geplaatst.
Vanwege het ongeluk werd een deel van de rotonde bezet gehouden door hulpdiensten en een bus. Rond 16.05 uur werd de weg weer vrijgegeven.
Auto belandt midden op de rotonde
Auto belandt midden op de rotonde © 112 Groningen
15:35

Ongeluk tussen fietser en auto

Op de Peizerweg in Groningen zijn een auto en fietser tegen elkaar gebotst. De hulpdiensten kwamen op het incident af en verplaatsten de betrokkenen naar het nabijgelegen parkeerterrein.
De hulpdiensten zijn ter plaatse
De hulpdiensten zijn ter plaatse © 112 Groningen
15:30

Agressieve treinreiziger aangehouden

Op station Groningen Europapark is een agressieve treinreiziger aangehouden door de politie. De trein had hierdoor ongeveer vijftien minuten vertraging.
Agressieve treinreiziger wordt aangehouden
Agressieve treinreiziger wordt aangehouden © 112 Groningen
11:10

Douane en gemeente controleren garageboxen in Stad

De politie, douane en gemeente Groningen zijn sinds dinsdagochtend rond 9:45 uur ter plaatse bij een garagebox verhuurcomplex aan de Aarhusweg in Groningen.
Het gaat hier volgens woordvoerder van de gemeente Groningen Corien Koetsier om een reguliere controle. 'We controleren op gezette tijden bijvoorbeeld ook kappers of schoonheidssalons.'
Nu zijn dus garageboxen van verschillende eigenaren - zowel bedrijven als particulier - aan de beurt. 'Dit gebeurt om ondermijning aan te pakken. In de garageboxen kunnen theoretisch wapens of illegaal vuurwerk opgeslagen worden. Het is niet zo dat we signalen hebben gehad dat dit ook zo is', benadrukt Koetsier. 'Alle garageboxen worden gecontroleerd.'
Polietie en douane controleert garageboxen
Polietie en douane controleert garageboxen © Persbureau Meter