Politie toont in Opsporing Verzocht nieuwe foto van weggelopen tbs'er

De foto van de voortvluchtige tbs'er werd getoond in Opsporing Verzocht
De foto van de voortvluchtige tbs'er werd getoond in Opsporing Verzocht © Opsporing Verzocht
De politie heeft een nieuwe foto vrijgegeven van de psychotische tbs'er Mouloud Mezlay die ontsnapt is aan begeleiders van de Van Mesdagkliniek in Groningen. De foto werd dinsdagavond getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht.
De 33-jarige man liep twee weken geleden weg van zijn hulpverlener tijdens een begeleid verlof. Hij is op woensdag 7 februari voor het laatst gezien in de buurt van het Sterrebos in Groningen.

34 nieuwe tips, gouden tip zit er niet bij

Vorige week kwamen ruim 150 tips binnen bij de politie, maar de man is nog altijd niet terecht. Daarom heeft de politie dinsdagavond een nieuwe foto van hem verspreid. Na de Opsporing Verzocht-uitzending zijn 34 nieuwe tips binnengekomen. De gouden tip zat er niet bij, meldt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

'Niet benaderen, bel 112'

Mezlay heeft een licht getinte huidskleur en is ongeveer 1.90 meter lang. Hij heeft kort, donker, opgeschoren haar, een snor en baardgroei. De man heeft een tenger postuur en is gekleed in een donkerblauwe jas en een donkerblauwe spijkerbroek. De politie drukt mensen op het hart de man niet te benaderen, maar 112 te bellen.
De ontsnapte man
De ontsnapte man © Politie Nederland