FC-kaarten halve finale beker in mum van tijd uitverkocht: 'Hartstikke blij, jong!' (update)

Sfeeractie voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard
Sfeeractie voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard © Jan Westman
FC Groningen kan rekenen op maximale steun vanuit het uitvak in de halve finale van de beker tegen Feyenoord. Alle 1200 kaarten waren binnen een paar minuten uitverkocht, tot teleurstelling van supporters die achter het net vissen.
In het uitvak in De Kuip is plek voor maximaal 1200 supporters. Ter vergelijking: NEC kan slechts op 400 kaarten rekenen in de andere halve finale tegen SC Cambuur in Leeuwarden.

Kaarten weg na tweede verkooptermijn

De kaartverkoop zou in drie fases verlopen. De 'voorrangsgroep', bestaande uit supporters die bijna elk uitduel van de FC aanwezig zijn, waren als eerste aan de beurt om kaarten te bemachtigen. Woensdag om 09.00 uur volgden de huidige seizoenkaarthouders en clubcardhouders.
'Alle beschikbare tickets waren binnen een paar minuten uitverkocht. De FC krijgt in de halve finale van de TOTO KNVB Beker support van een vol uitvak!', laat FC Groningen op sociale media weten.

Vader en zoon naar De Kuip

Een van de gelukkige supporters is Bert Sportel uit Scheemda. Sportel viel net buiten de voorrangsgroep: hij bezocht in de afgelopen twee seizoenen tien uitduels, terwijl dat er elf hadden moeten zijn om als eerste kaarten te kunnen kopen voor de halve finale van de beker. 'Net niet inderdaad, maar je moet ergens de grens trekken.'
De Scheemder gaat met zijn zoon Koen naar De Kuip. 'Het was wel een opluchting, het was toch een van de eerste dingen waar ik aan dacht toen ik wakker werd vanochtend. Tussen het werk door stond ik in de virtuele wachtrij en dan maar hopen dat je de gelukkige bent. Ik ben hartstikke blij, jong!', vertelt Sportel in het Radio Noord-programma Tussen de middag.
Vader en zoon zijn dus aanwezig in het uitvak, maar de vraag is hoe laat ze aankomen. 'Mijn zoon zit in het examenjaar en heeft nog een belangrijke opdracht voor school. Wij kunnen naar Rotterdam, maar dan wel met Flitsmeister aan, haha. Ik heb er vertrouwen in, we maken een goede kans denk ik.'

Teleurstelling

Er was een derde verkooptermijn mogelijk als er nog kaarten beschikbaar zouden zijn. Dat is dus niet het geval. Veel supporters reageren op sociale media teleurgesteld, omdat ze geen kaarten hebben bemachtigd.

Live op RTV Noord

Supporters hebben donderdag 29 februari twee mogelijkheden om naar De Kuip af te reizen. Via eigen vervoer (auto) of via georganiseerd busvervoer vanaf de Euroborg. De halve finale begint om 20.00 uur. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd integraal volgen op Radio Noord, in de app en op de website van RTV Noord.
Update: dit bericht is aangevuld met een reactie van een FC Groningen-supporter die naar De Kuip gaat