Politie houdt vijf jongens aan na beroving in Stad en zoekt getuigen

Een politievoertuig
Een politievoertuig © ANP
De politie heeft dinsdagavond vijf minderjarige jongens uit Stad aangehouden. Ze worden verdacht van beroving en poging daartoe, eerder op de avond op de Noorderbinnensingel en de Dierenriemstraat in Stad.
'Daarnaast kan het zijn dat de verdachten ook op andere plekken nog een poging tot beroving hebben gewaagd', schrijft de politie. Er wordt gezocht naar getuigen.
Rond 18.50 uur kwam bij de politie een melding binnen van beroving op de Noorderbinnensingel, ter hoogte van de Kerklaan. Vijf jongeren met donkere kleren bedreigden iemand met een mes. De beroving mislukte en de jongeren gingen weg.

Tweede actie, opnieuw vijf jongeren

Rond 19.20 uur kreeg de politie opnieuw een melding, dit keer over de Dierenriemstraat. Iemand werd bestolen van zijn tas, door eveneens vijf jongeren in donkere kleding. Ook dit slachtoffer werd met een mes bedreigd.
Op verschillende plekken heeft de politie uitgekeken naar de groep, die werd aangetroffen rond het Jaagpad. Rond 19.45 uur zijn ze aangehouden. Ze zitten vast en worden verhoord.

Zoektocht naar getuigen

De politie is op zoek naar mensen die vijf jongeren ergens zagen lopen of fietsen, of hebben gezien dat ze iemand probeerden te overvallen. Ook zoeken ze eventuele andere slachtoffers van beroving. De politie is te bereiken via 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.