Directeur zeehondencrèche vertrekt na conflict

Jeanette Strating, directeur van de zeehondencrèche in Pieterburen vertrekt na een arbeidsconflict met oprichtster Lenie 't Hart. Dat bevestigen bronnen aan RTV Noord.
Strating was pas sinds 1 februari 2012 aan het werk als operationeel directeur van de créche. Ze vertrekt per 1 oktober. 't Hart en Strating willen beiden niet op de kwestie reageren.
Tom Treffers is vanuit de Raad van Toezicht naar voren geschoven als interim directeur. Op papier blijft Lenie 't Hart algemeen directeur. "Formeel is Lenie de directeur", zegt Treffers. "Maar het is bekend dat ze zich steeds meer terug wil trekken."
Omdat 't Hart zich in de periode dat Strating directeur was echter nog veel met de zaken bemoeide, is volgens bronnen de huidige situatie ontstaan. Op de werkvloer waren weddenschappen gaande over hoe lang Strating het vol zou houden in de crèche. Treffers houdt het bij een verklaring dat Strating zich in de zomer ziek heeft gemeld.
De Raad van Toezicht is niet blij met het vertrek van Strating. Treffers: "Nu moeten we weer opnieuw beginnen met de zoektocht naar een opvolger."
Financieel gaat het slecht met de zeehondencrèche. "Nee, een faillissement is niet aan de orde", zegt Treffers. "Maar slecht is slecht."