Lopend Vuur: Logisch dat eigenaren van zonnepanelen extra betalen

Zonnepanelen op een dak
Zonnepanelen op een dak © Jos Schuurman/FPS
Energieleverancier Greenchoice gaat een deel van de kosten voor het terugleveren van stroom in rekening brengen bij klanten met zonnepanelen.
Volgens het bedrijf worden de kosten op deze manier eerlijker verdeeld. Greenchoice maakte overigens ook bekend dat stroom overdag op doordeweekse dagen goedkoper zal zijn dan in de nacht.
Greenchoice is niet het eerste bedrijf dat eigenaren van zonnepanelen extra belast. Vandebron en Budget Energie gingen het bedrijf voor. Reden: klanten met zonnepanelen mogen door de salderingsregeling teruggeleverde stroom wegstrepen tegen hun eigen verbruik. Daarmee betalen klanten zonder zonnepanelen hieraan indirect mee.
Onlangs stemde een meerderheid in de Eerste Kamer tegen een voorstel om de salderingsregeling gefaseerd af te bouwen. GroenLinks-PvdA zei daarbij bang te zijn dat de aanschaf van zonnepanelen buiten bereik raakt van huishoudens met lagere inkomens, als de gunstige regeling verdwijnt.
Hoe kijk jij hier tegenaan?
Ons Lopend Vuur:

Lopend Vuur

21
79

 

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Zwemmen

'Goed dat schoolzwemmen weer ingevoerd wordt', was gisteren ons Lopend Vuur. Van de 5.473 stemmers was 91 procent het daarmee eens.