Stadion Veendam krijgt nieuwe uitstraling in aanloop naar interlands

Een aantal verwijderde tribunestoeltjes
Een aantal verwijderde tribunestoeltjes © Henk Elderman/RTV Noord
Het Henk Nienhuis Stadion in Veendam krijgt een make-over. Er komen nieuwe stoeltjes op beide tribunes. Daarnaast wordt de geluidsinstallatie op de hoofdtribune onder handen genomen.
Eerder deze week werd er begonnen met het verwijderen van de stoeltjes. Vrijdagmorgen waren de werkzaamheden nog steeds in volle gang. De kapotte stoelen worden in een grote container gekieperd om gerecycled te worden.

Versleten en verhard

Door onder andere de weersomstandigheden zijn de stoelen versleten en verhard. Daardoor kunnen ze gemakkelijk afbreken en gevaarlijke situaties veroorzaken. Stoeltjes die nog in redelijk goede staat zijn worden bewaard. Binnenkort komt er een moment dat deze gratis beschikbaar komen voor mensen die een stukje voetbalhistorie in huis willen halen.
Bij het ophalen geldt maximaal twee stoelen per persoon en op is op. Er zijn zo'n vijfhonderd exemplaren beschikbaar.
De meeste stoelen zijn verwijderd
De meeste stoelen zijn verwijderd © Henk Elderman/RTV Noord

Professionele wedstrijden

Het sportcomplex wordt aangepakt om in de toekomst de organisatie van professionele sportwedstrijden mogelijk te maken. Eind maart staan er drie interlands gepland. Het Nederlands Elftal onder 19 speelt aan de Langeleegte twee EK-kwalificatiewedstrijden. Litouwen en België zijn de tegenstanders.
De lichtinstallatie is in 2023 al in orde gemaakt. De nieuwe stoelen worden de komende weken geplaatst. De kleur is zwart, met daar doorheen in het geel de letters Veendam.
Bekijk hoe de werkzaamheden eraan toegaan:
Stoeltjes worden van stadiontribune Veendam gehaald