Verdachte (19) bekent dat hij Jet (17) uit Winsum om het leven heeft gebracht

Jet
Jet © Beschikbaar gesteld door familie/bewerking RTV Noord
De verdachte van het dodelijk steekincident in Winsum heeft bekend dat hij de dader is, zegt zijn advocaat Gert Meijer. ‘Mijn cliënt heeft toegegeven dat hij heeft gestoken.’ Verder wil Meijer niet op de zaak ingaan. ‘Daar is het veel te vroeg voor. Er zijn nog heel veel vragen die moeten worden beantwoord.’
Jet werd op woensdagavond om het leven gebracht bij een steekincident. Kort daarop hield de politie een 19-jarige verdachte aan. Het incident laat een diepe indruk achter in het dorp. Donderdagavond kwamen honderden mensen bijeen in kerkgebouw De Poort in Winsum om hun verdriet te delen.
Eerder vrijdag werd al bekend dat de verdachte veertien dagen langer vast blijft zitten op verdenking van moord. Juridisch gezien gaat het bij moord om het 'opzettelijk en met voorbedachten rade een ander van het leven beroven'. De bekentenis betekent overigens niet dat de 19-jarige man moord bekent. Hij heeft 'enkel' het doden van Jet bekend.

'Deel geen onjuiste informatie'

Het Openbaar Ministerie en de gemeente Het Hogeland roepen op X op om geen onjuiste informatie of beeldmateriaal te verspreiden. 'In het belang van de beide families en het politieonderzoek verzoeken wij deze informatie niet meer te delen', meldt de gemeente. 'Er is op dit moment nog geen ‘juiste’ informatie. Het politieonderzoek is namelijk nog gaande.'
'Op social media verschijnen berichten over deze zaak die schadelijk en confronterend kunnen zijn voor nabestaanden van het slachtoffer en de omgeving van verdachte. Denk 2x na over mogelijke gevolgen van het online delen van teksten en foto’s: 1x voor jezelf en 1x voor de ander', schrijft het OM.