Marcel Bosker meldt zich af voor slot NK allround

Marcel Bosker na de 5.000 meter op de NK allround
Marcel Bosker na de 5.000 meter op de NK allround © ANP
Schaatser Marcel Bosker uit Groningen gaat niet meer van start op de NK allround in Thialf. Hij gaf zaterdag een openhartig interview aan de NOS, waarin hij zei last te hebben van mentale problemen.
'Dingen die in het verleden gebeurd zijn, en met nu een mindere periode, dat komt even hard aan. Dan komt alles samen. Voor mij was ook heel erg de vraag: moet ik dit weekend wel gaan rijden?', aldus de 27-jarige Bosker na afloop van de 500 meter tegen de NOS.

Klassement maakt niet uit

Samen met zijn coaches besloot hij zaterdag toch van start te gaan, maar het klassement te laten voor wat het is. 'Wat uiteindelijk het eindresultaat gaan zijn, maakt geen reet uit.'
Na de eerste dag stond hij tweede in het klassement, achter Chris Huizinga. De eerste twee krijgen een ticket voor de WK allround, daar maakt Bosker geen kans meer op.

Niet dwingen om af te zien

De schaatser wil niet ingaan op wat de problemen precies zijn. Wel vertelt hij: 'Ik ben op 14-jarige leeftijd naar Nederland verhuisd, in m'n eentje (vanuit Zwitserland, red.). Ik heb nu alles voor elkaar, dat geeft meer vrijheid en opluchting. Maar daardoor kan ik mezelf soms niet dwingen om af te zien', legt hij uit. 'Dat is wel heel lastig.'
Marcel Bosker op zaterdagmiddag bij de NOS:
Bosker: 'Ik kan me soms niet dwingen om af te zien'