liveblog | 26 februari

112-nieuws maandag 26 februari: Vrachtwagen in de berm • Ambulance staat vast door brugstoring

In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 26 februari, 13:15 uur
13:15

Meerdere bakken metaal gestolen bij inbraak in Leek

Bij een recyclingbedrijf aan het Industriepark in Leek zijn meerdere bakken metaal gestolen. Dit gebeurde tussen zaterdag 24 februari 14.30 uur en maandag 26 februari 8.00 uur. De politie zoekt naar mensen die mogelijk iets hebben gezien of camerabeelden hebben.
12:15

Storing Euvelgunnerbrug verholpen

De storing van de Euvelgunnerbrug lijkt verholpen. 'De slagbomen zijn open. De ambulance kan er nu doorheen. Het overige verkeer zal spoedig volgen', zegt een 112-fotograaf van Persbureau Meter.
De brug heeft zo'n anderhalf uur in storing gestaan.
11:15

File op zuidelijke ringweg door storing Euvelgunnerbrug

Vanwege een storing aan de Euvelgunnerbrug staat er momenteel zo'n 4 kilometer file op de zuidelijke ringweg in Groningen, aan beide kanten van de weg. Onder het wachtende verkeer bevindt zich ook een ambulance met sirene.
'Het staat muurvast', meldt een lezer aan RTV Noord. 'Honderden of misschien wel duizenden staan inmiddels al bijna een uur stil', schrijft een ander.
'Beide brugdelen op de noord- en zuidbaan van de N7 staan omhoog en willen door blokkerende veiligheidssystemen niet meer naar beneden', zegt woordvoerder Kirsten Smit van Aanpak Ring Zuid. 'Dat komt door softwareproblemen. Monteurs zijn al ter plaatse, we moeten het systeem resetten. Dat kan zeker nog 20 minuten duren.'
Verkeer rijdt tegen de richting in op zuidelijke ringweg
Het voorlaatste weekend werd er juist gewerkt aan de brug tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne in Groningen, om dergelijke storingen te voorkomen. 'Daarna is de brug uitgebreid getest.'
Vorige zomer werd de brug vernieuwd. Daarna waren er al diverse storingen. 'Het zijn zo langzamerhand geen kinderziektes meer, maar puberziektes', zegt Smit.
'Het is een hele mooie brug, het is een kunststukje geweest om hem op deze manier te bouwen, maar het is wel jammer dat we zoveel softwareproblemen hebben.'
De file loopt tegen het middaguur vanaf het Julianaplein tot knooppunt Euvelgunne, en andersom
De file loopt tegen het middaguur vanaf het Julianaplein tot knooppunt Euvelgunne, en andersom © Andre Broersma/ Ingezonden foto
De verkeerssituatie op de N7 ofwel Ring Zuid om 11.50 uur
De verkeerssituatie op de N7 ofwel Ring Zuid om 11.50 uur © Google Maps
10:35

Politie zoekt getuigen van steekpartij in Hoogezand

De politie wil graag getuigen spreken die iets hebben meegekregen van het steekincident aan de Sluiskade in Hoogezand gisteren. Die vond zondagavond voor 17.55 uur plaats. Ook hoopt de politie dat mensen met camerabeelden zich melden.
Bij het incident raakte een 21-jarige man uit gemeente Midden-Groningen gewond. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
09:50

Vrachtwagen in berm beland langs A7 bij Kolham

Langs de A7 van Groningen richting Hoogezand ter hoogte van Kolham is een vrachtwagen in een naastgelegen sloot terechtgekomen. Het is niet bekend wat de oorzaak van het ongeval is, de chauffeur wordt gecontroleerd in een ambulance.
De vrachtwagen kwam op de zijkant terecht in de sloot
De vrachtwagen kwam op de zijkant terecht in de sloot © Dennis Venema
07:35

Tankstation in Groningen overvallen

Een tankstation aan de Zonnelaan in Stad is overvallen. Bij die overval werd een medewerker bedreigd met een wapen. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen, er is nog geen verdachte aangehouden.