Brugstoring: patiënt tussen slagbomen door overgeheveld van ene naar andere ambulance

De file voor de Euvelgunnerbrug
De file voor de Euvelgunnerbrug © Persbureau Meter
Ambulancepersoneel moest maandag op de Ring Zuid in Groningen improviseren om een patiënt op tijd in het ziekenhuis te krijgen.
De ambulance was op weg van Hoogezand naar het Martini Ziekenhuis in Stad, toen hij in een file belandde op de zuidelijke ringweg. De oorzaak was een mankement aan de Euvelgunnerbrug.
Door een technische storing bleef die brug openstaan. Ruim een uur later was het probleem in zoverre opgelost dat het brugdek weer omlaag kwam. De ambulancechauffeur reed langs de file naar voren om zo snel mogelijk verder te kunnen.

Slagbomen nog dicht

Toen bleek dat de slagbomen nog niet naar behoren werkten. 'Daarom is een tweede ambulance opgeroepen die van de andere kant is komen aanrijden', legt woordvoerder Harry Katstra van Ambulancezorg Groningen uit.

Brancard

Katstra: 'De patiënt is vervolgens van de ene ambulance met een brancard tussen de slagbomen door naar de andere gebracht. Ondertussen werden andere ambulances gewaarschuwd de ringweg te mijden om te voorkomen dat ze in dezelfde fuik zouden rijden.'

Geen levensgevaar, wel spoed

Het is allemaal goed afgelopen, verzekert de woordvoerder: 'De patiënt is op tijd naar het ziekenhuis gebracht. Van levensgevaar was geen sprake, maar er was wel sprake van spoed.'