liveblog | 28 februari

112-nieuws woensdag 28 februari: Man botst tegen betonblok Grote Markt • Fietser en scooterrijder botsen in centrum van Stad

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 28 februari, 19:30 uur
19:30

Persoon fietst tegen betonblok in Stad

Op de Grote Markt is een persoon tegen een van de net geplaatste betonblokken gefietst. Een 112-fotograaf meldt dat omstanders de man met een drankfles zagen fietsen.
Ambulance op de Grote Markt
Ambulance op de Grote Markt © 112 Groningen
17:15

Auto en scooter botsen in Stad

Een scooter en auto zijn tegen elkaar gebotst op de Rembrandt van Rijnstraat in Stad. De straat is tijdelijk afgesloten.
De ambulance en politie zijn aanwezig
De ambulance en politie zijn aanwezig © 112 Groningen
16:20

Autobrand op parkeerplaats Albert Heijn in Uithuizen

De brandweer is uitgerukt naar de parkeerplaats van de Albert Heijn in Uithuizen vanwege een vermeende autobrand. Ter plaatse bleek het te gaan om kortsluiting in het voertuig.
De brandweer komt aan bij de Albert Heijn
De brandweer komt aan bij de Albert Heijn © 112Groningen
16:00

Botsing in het centrum van Stad

Op de kruising van de Astraat, Aweg en de Westersingel in Groningen zijn een scooterrijder en een fietser betrokken geraakt bij een botsing. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.
Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse
Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse © 112Groningen
13:25

Storing Zaanbrug in Stad verholpen

De Zaanbrug in Groningen is weer omlaag. Dat betekent dat bussen er weer overheen kunnen rijden. Omdat de brug nog wel een storing heeft, kunnen schepen er nog niet door, meldt de gemeente.
12:30

Bussen rijden achteruit in Stad vanwege brugstoring

De Zaanbrug in Groningen, in de buurt van het Emmaviaduct, kampt met een storing. De brug staat sinds ongeveer 11 uur omhoog en kan niet meer naar beneden. Monteurs proberen de storing op te lossen.
De uitval raakt de lijnen 3, 4, 15, 39, 133 en 417 van Qbuzz. Op X laat Qbuzz weten dat reizigers rekening moeten houden met vertraging en rituitval.
De storing levert bijzondere beelden op: zo stonden woensdagochtend zeker drie bussen op de brug te wachten. Aan de andere kant reden zeker vier bussen honderden meters achteruit om een nieuwe route te vinden.
Brugstoring dwingt bussen om achteruit te rijden