Politie houdt man (21) aan voor schietpartij Friesestraatweg in Stad

Een 21-jarige Stadjer wordt aangehouden
Een 21-jarige Stadjer wordt aangehouden © Politie Groningen
De politie heeft een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij op de Friesestraatweg in Stad. Die schietpartij vond op 15 augustus vorig jaar plaats.
Er wordt onderzocht of de man ook betrokken was bij een schietpartij aan de Arteveldestraat in Hoogkerk, ruim twee maanden eerder.
In Groningen kreeg de politie op 15 augustus rond 15.15 uur een melding van een schietpartij. Aangekomen in de Friesestraatweg ontstond er een korte achtervolging, waarbij een waarschuwingsschot werd gelost. Twee personen werden aangehouden.
Een tunnel bij de Friesestraatweg is afgezet door de politie
Een tunnel bij de Friesestraatweg is afgezet door de politie © Tristan Braakman/RTV Noord
Een van hen, een minderjarige jongen uit Groningen, is geen verdachte meer. Een 36-jarige man uit Stad nog wel.

Schietpartij bevestigd

Uit onderzoek is gebleken dat er inderdaad een schietpartij is geweest, waar vermoedelijk meerdere personen bij betrokken waren. Een 21-jarige man is in de omgeving van de Radiumstraat in Groningen aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord.
Bekijk hier beelden van de aanhouding. Lees verder onder de post

Mogelijk ook in Hoogkerk

Mogelijk is de Stadjer ook betrokken bij de schietpartij van 20 juni in Hoogkerk. Daarbij werd meerdere keren geschoten, waarna drie personen wegreden op een scooter en fiets. In het onderzoek naar deze schietpartij zijn al meerdere mensen aangehouden.