Kraantje Pappie vijf keer in De Oosterpoort: 'Hij kan echt een feestje bouwen'

Kraantje Pappie in De Oosterpoort
Kraantje Pappie in De Oosterpoort © Dian Oterdoom/RTV Noord
'Welkom in de feesttent, welkom op de allerleukste party van het dorp.' Dansend en springend zingt het publiek van Kraantje Pappie alle nummers woord voor woord mee. De Groningse rapper staat deze week vijf keer in de Grote Zaal van de Oosterpoort.
De concerten zijn onderdeel van de Live after daddy-clubtour. Amersfoort, Enschede, Nijmegen en Tilburg gingen Groningen afgelopen maand al voor. Vier shows in Stad zijn volledig uitverkocht. Voor de vijfde, op zondagavond, zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Liefde voor Groningen

Kraantje Pappie, alias Lil Craney, brak in 2012 door met zijn hitsingle Waar is Kraan? en staat sindsdien op grote festivals als Pinkpop, Concert at Sea en Bevrijdingsfestivals. Dat hij van Groningen houdt, laat hij vaak blijken. Zo bevatten veel songteksten verwijzingen naar Stad en werd de videoclip van het nummer Lil Craney opgenomen op de Grote Markt.
Lees verder onder de foto
De Oosterpoort in Kraantje Pappie-stijl
De Oosterpoort in Kraantje Pappie-stijl © Dian Oterdoom/RTV Noord
Voor de concerten van Kraantje Pappie werd De Oosterpoort in Craney-stijl beplakt met grote posters. Ook draait er tijdens de show een grote lichtgevende letter C op het podium en staat er een kast vol met merchandise. Die kleding is overigens ook terug te zien bij de outfits van de fans in de zaal.

Kletsen met Kraan

Een paar uur voor de show konden fans, ook wel Kraanhangers genoemd, al in de Oosterpoort terecht voor een meet and greet met hun idool. Zussen Kimberley (26) en Yasmin (20) kwamen hiervoor speciaal vanuit Enschede naar Groningen. ‘Je moet er wat voor over hebben’, aldus Kimberley.
Lees verder onder de foto
Kimberley en Yasmin met een signeerde trui
Kimberley en Yasmin met een signeerde trui © Dian Oterdoom/RTV Noord
'Het leuke aan de optredens van Kraantje Pappie is dat hij zijn fans er echt bij betrekt’, vindt Yasmin. Kimberley is het daarmee eens. ‘Het is alsof hij de liedjes samen mét jou doet. En hij kan echt een feestje bouwen.’
Ruim honderd mensen kwamen naar de meet and greet op donderdagmiddag.

Meer dan alleen een foto

Sommige fans gaan net iets verder dan alleen een praatje en foto. Mark en Eliene (beide 21) hadden na de meet and greet een afspraak bij de tattooshop staan. Mark: ‘We wilden altijd al samen een tattoo nemen en we gaan vaak met z’n tweeën naar Kraantje. Dus we dachten: waarom niet gewoon een tattoo van Kraantjes handtekening?’
Lees verder onder de foto
De tattoos van Mark en Eliene
De tattoos van Mark en Eliene © Mark Glaus
Trots laat Eliene het papiertje zien waar de krabbel op staat. Eliene: ‘Kraan heeft extra zijn best gedaan op de handtekening.’

Voor iedereen leuk

Dat de muziek van Kraantje Pappie voor alle leeftijden is, blijkt uit het publiek dat op het muziekcentrum afkomt. Lanou (7) is een van de jongste fans. Haar lievelingsliedje? ‘Feesttent’, antwoordt ze met een lach, nadat ze op de foto is geweest met de zanger.
Samen met moeder Yvonne zal ze zaterdagavond haar favoriete nummer live horen.
Lanou na haar meet en greet met Kraantje Pappie
Lanou na haar meet en greet met Kraantje Pappie © Dian Oterdoom/RTV Noord