Lycurgus-speler Cal Fisher terug naar Amerika om te revalideren

Cal Fisher heeft gesmasht namens Lycurgus
Cal Fisher heeft gesmasht namens Lycurgus © Gerrie van der Boom
Cal Fisher is vertrokken bij Nova Tech Lycurgus en teruggegaan naar Pittsburgh in Amerika om verder te werken aan zijn herstel. De 24-jarige diagonaal is nooit helemaal hersteld van een knieoperatie.
Fisher kwam in de zomer van 2023 naar Lycurgus. Hij maakte aan het begin van het seizoen nog wel speelminuten als onderdeel van zijn revalidatietraject. Begin december stopte hij daarmee en sindsdien deed hij alleen krachttraining.
'De afgelopen periode is er door de medische staf alles aan gedaan om Fisher fit te krijgen richting het beslissende deel van het seizoen, maar het resultaat blijkt nu onvoldoende', schrijf de volleybalclub.

Met dubbel gevoel naar huis

Fisher heeft woensdagavond afscheid genomen en mag thuis, bij zijn familie en vrienden, verder revalideren. Het geeft hem een dubbel gevoel.
'Ik heb hier niet kunnen laten zien waar ik voor gekomen ben. Het kost me dan ook moeite om te gaan, maar thuis verder herstellen bij mijn familie en vrienden is voor nu het beste. En kijk ik daar nu naar uit.'

'Niet gegaan zoals we hoopten'

Algemeen directeur Joop Alberda ondersteunt die woorden: 'Onze visie is dat een leven lang een gezond lichaam belangrijker is dan tijdelijk succes op het volleybalveld. Cal heeft keihard, iedere dag gewerkt aan zijn herstel maar het is helaas niet gegaan zoals we gehoopt hadden. We wensen hem het beste en misschien zien we hem later terug in Martiniplaza.’
Fisher was de beste diagonaal uit de eredivisie. Hij kwam in twaalf wedstrijden in actie, de laatste keer op 7 december tegen Sliedrecht Sport. Kay van Dijk werd aangetrokken als zijn vervanger.