Leendert Klaassen vervangt zieke Velema tijdelijk als burgemeester Westerwolde

Leendert Klaassen
Leendert Klaassen © Goos de Boer/RTV Noord
Commissaris van de Koning René Paas heeft donderdagavond Leendert Klaassen benoemd tot waarnemend burgemeester van Westerwolde. Klaassen vervangt Jaap Velema tijdens zijn ziekte.
In 2018 was CDA'er Klaassen al waarnemend burgemeester van de gemeente Westerwolde. Daarvoor werkte hij jarenlang als de Onafhankelijke Raadsman Gaswinning, een soort ombudsman voor de afhandeling van schade veroorzaakt door de gaswinning.
Paas is tevreden met deze tijdelijke oplossing, zo laat hij weten: 'Ik ben er gelukkig mee dat Leendert Klaassen bereid is om, met zijn eerdere ervaring in de gemeente Westerwolde, waar te nemen voor Jaap Velema. Hopelijk is het voor korte duur. Ik wens burgemeester Velema een spoedig herstel toe.'

Klaassen was ook burgemeester van Midwolda en Zuidhorn

De 74-jarige Klaassen was vanaf 1984 burgemeester van de gemeente Midwolda. In 1990 werd Midwolda samengevoegd met Scheemda en werd hij aangesteld als burgemeester van Zuidhorn. Daar bleef hij tot 2003 de burgervader. Daarna was Klaassen onder andere voorzitter van het college van bestuur van Stenden Hogeschool en griffier van de Eerste Kamer.

Velema herstelt thuis van ziekte

Velema werd vorige week zondag met spoed overgebracht naar het ziekenhuis met een dubbelle longembolie. Na een paar dagen ging hij van de intensive care over naar een verpleegafdeling. Na ruim een week in het ziekenhuis te hebben gelegen mocht Jaap Velema drie dagen geleden naar huis om aan z'n herstel te werken.
De gemeente laat in een kort bericht weten dat van de duur van zijn herstel nog geen inschatting kan worden gemaakt.