Brand Winschoten zorgt voor veel onrust onder bewoners

Een grote brand zaterdagochtend in de Torenstraat in Winschoten heeft voor veel onrust gezorgd in de binnenstad.
De brand brak rond 3:30 uit in een leegstaand winkelpand. De 15 bewoners van de naastgelegen jeugdopvang Drieversdale werden geëvacueerd en konden terecht in het crisiscentrum van de instelling. Ook een appartementencomplex aan de andere kant van het brandende pand werd ontruimd. Eén van de bejaarde bewoonsters werd gewekt door buurtbewoner Jeroen Hemmes, de zoon van wethouder Hennie Hemmes van Pekela.

De brandweer was zaterdag om 10.15 uur de brand meester. Over de oorzaak valt nog niets te zeggen, maar de kans bestaat dat de brand is aangestoken. In het centrum van Winschoten zijn de laatste tijd veel branden en brandjes geweest en daar maken de inwoners van de Winschoter binnenstad zich veel zorgen over.

De gemeente Oldambt coördineert de terugkeer van de bewoners van Drieversdale naar hun woningen. De mogelijkheden van de bewoners van de andere appartementen om terug te keren wordt nog bekeken door de gemeente.

Maandag om 19:30 organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst in De Tramwerkplaats in Winschoten en bewoners krijgen daar zaterdag nog officieel bericht van. Bewoners die niet naar de opvang zijn gegaan en informatie over een mogelijke terugkeer willen hebben kunnen naar een speciaal telefoonnummer van de gemeente bellen: 0653577861.
Meer over dit onderwerp:
brndwinschoten 112nieuws brand
Deel dit artikel:

Recent nieuws