Fietsen voor autoluwe ringweg in Stad (en het goede doel)

Fietsapp Trappie
Fietsapp Trappie © Groningen Bereikbaar
Om meer mensen op de fiets te krijgen tijdens de werkzaamheden aan de Ring Zuid in Stad, komt Groningen Bereikbaar met een fietsapp: Trappie. Je kunt hiermee punten verzamelen voor een goed doel. Groningen bereikbaar keert in totaal maximaal 10.000 euro uit.
Vanaf vrijdag kan iedereen die regelmatig van, naar of via Groningen reist, gebruik maken van de fietsapp Trappie. Automobilisten moeten zo worden verleid om vaker de auto te laten staan en op de fiets te stappen. 'Een gezond en snel alternatief', schrijft de organisatie.
Werkwijze

Met elke fietsrit van, naar en via de stad Groningen sparen deelnemers via Trappie punten bij elkaar die zij kunnen verdelen onder vijf geselecteerde goede doelen: ANWB Kinderfietsplan, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Lutje Geluk, Tree Planters en Voedselbank Groningen.

Tegen elkaar strijden

Deelnemers kunnen individueel meedoen of tegen elkaar strijden om de meest gefietste kilometers in een community van bijvoorbeeld hun werkgever of sportclub. Met speciale challenges worden ze gedurende de looptijd uitgedaagd om vaker te fietsen. Ook mensen die nu al vaak de fiets pakken, kunnen meedoen.

Operatie Ring Zuid

Vanaf 22 maart is er vijf maanden ernstige verkeershinder op de ringweg. Het nieuwe Julianaplein en de verdiepte ligging op de zuidelijke ringweg worden aangesloten op bestaande wegen. Tot maandagochtend 2 september zijn daarom verschillende rijrichtingen dicht. Groningen bereikbaar verwacht dat als iedereen met de auto blijft gaan, het verkeer in de stad gegarandeerd vastloopt, met files die uren kunnen duren. De app moet enige verlichting bieden.